Upoznajte trenera

TRENING JE SASTAVNI DEO MOG ŽIVOTA

Dejan Stević profesor je fizičke kulture i diplomirani trener karatea. Karateom se bavi od svoje 12 godine i ima uspešnu sporstku karijeru. Osvajač je mnogih međunarodnih odličja. Svoju sportsku karijeru upotpunjuje u svetu fitnesa. Radi kao instruktor grupnih aerobik treninga, fitnes instruktor, personalni trener i maser. U tekstu koji sledi, saznaćete nešto više o vašem (našem) treneru.

Otkad se baviš sportom?
Pre svega, sportski pozdrav… Sportom se bavim od detinjstva. Karateom sam se počeo baviti sa 12-13 godina. U tom periodu osvojio sam mnoga odličja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Takođe, bivši sam član juniorskog nacionalnog tima. Fitnesom sam počeo da se bavim nešto kasnije, gde sam takođe zabeležio značajne rezultate. Poslednjih deset godina radim kao personalni trener i trener grupnih programa u više fitnes klubova u gradu gde sam u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao solidno iskustvo u realizaciji programa datih treninga

Osim što se baviš fitnesom, ti si i personalni trener. Zbog čega si se odlučio da držiš individulane treninge? 

Želeo sam da svoja iskustva, svoja znanja podelim sa svojim vežbačima. Najvažnije mi je bilo da vreme koje provedem sa njima bude kvalitetno iskorišćeno. U toku individualnog treninga omogućeno mi je da se u potpunosti posvetim klijentu, da pratim njegov napredak korak po korak, da zajedno prolazimo faze, da učimo i što je možda najbitnije da  klijent oseti moju podršku u svakom smislu. Trudim se da izbegavam stereotipne treninge, pa je svaki trening  za mene izazov koji želim da prenesem na svoje klijente. U mom trenažnom procesu pored teretane koristim mnoge rekvizite TRX, RIP, Bosu lopte, medicinke, ekspandere, vijače , box vreće, stepere…

Šta očekuješ od svojih vežbača?

Cilj mi je da vežbače edukujem i prenesem zdrave navike, jer je vežbanje zaista potreba bez koje se ne može.

S obzirom da si personalni trener, da veći deo dana provedeš vežbajući, koliko ti ostaje vremena da radiš vežbe koje tebi lično najviše prijaju?

Trudim se da uz treninge koje vodim, individulne ili grupne, redovno odradim trening za sebe. Moj trening  je raznovrstan, nema neke specijalne razlike u odnosu na treninge koje klijentima dajem. Često na sebi testiram sisteme vežbanja, koje pripremim za svoje klijente. Sa vežbačima koji su fizički spremni često odradimo i zajednički treninge, takmičimo se i bodrimo jedni druge .

Da li svoju decu usmeravaš na aktivno bavljenje sportom?

Za decu je bavljenje sportom veoma važno. Deca treba da su fizički aktivna od malena, da skaču, penju se, puze, trče, sve prirodne oblike kretanja treba da prođu i usvoje. Postepeno ih upućivati na sport i zdrave navike. Naravno želja mi je da moja deca budu aktivna, time ih učim, vodim, a većim delom me kopiraju. Šta gledaju od svojih roditelja to i uče. Ja sam aktivan i na poslu i kod kuće, imam improvizovanu teretanu. Zajedno vežbamo i to obožavaju već sada.

Šta je tvoj moto?

Zdravlje nije stanje već proces! Budite u trenažnom procesu kako bi bili ZDRAVI, VITKI I SREĆNI!!!